Ompelukone on ollut vaiti

Eipä paljon ikeniä naurata kahden viikon ompelusaavutus. Vain kaksi valmista, iso pussukka ja leivänpaahtimen suojus. No okei, virkkasin kaksi patalappua ja tossut joten kaikkiaan käsityösaralla menee ok. Mutta ajattelin pääpainon olevan pitkästä aikaa ompelussa. Pienen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen että koen ahdistusta suuresta määrästä käsityötarvikkeita. Tekisi mieli tehdä kaikista jotain, nyt, heti. En ole vieläkään onnistunut takomaan itselleni ajatusta ettei tätä määrää kankaita ja lankoja tehdä heti valmiiksi vaatteiksi tai muiksi käyttötarvikkeiksi eikä koristeiksi yms. Phmph.
Myös se vaikuttaa että minulla on joitakin muille tulevia töitä kesken tai aloittamatta. Kun saisin ne tehtyä ja aloittamatta olevat aloitettua ehkä fiilis olisi toisenlainen. En toki stressaa pelkästään aloittamattomista käsitöistä vaan mittakaava suurenee kun minun pitäisi miettiä mitä elämässä jatkossa. Täytyisi löytää uusi polku. En voi vieläkään nostaa painavia esineitä enkä kantaa monia kevyehköjäkään laatikoita saati sitten useita päivän aikana. Phuhh. Syksyyn asti olisi aikaa miettiä tulevaisuutta.. Pitää jättää tämä ajatus tähän ja nukkua yö.. jotta pääsee taas huomenna pähkäilemään. Huoh.

Vaikka ompeluista on todella laiha saalis tällä viikolla en ihan toimetonna ole ollut. Yhtenä päivänä aloitin virkkaamaan hametta. Löysin kivan viuhkakuvio hameen ohjeen Novitan kesä 2008 lehdestä. Okei, se näyttää kivalta kun sen virkkaa Novitan Bambusta, mutta minulla ei ole kuin alle kerä kyseistä lankaa eikä siitä saattava hame kelpaa minun mittapuun mukaan edes kotihameeksi joten päätin kokeilla puuvillalangasta. Juu, mutta ei. Ei sovellu ei. Vielä en sitä purkanut kun ajattelin josko se muuttuisi kivaksi tai edes siedettäväksi oltuaan muutaman päivän tarkkailussa.

valkoinenhamevalkoinenhamelahiVaikka sitä miten tuijottaa se näyttää vieläkin yhtä tönköltä eikä viuhkakuvio pääse edukseen.  Siinä kun toisella silmällä tuijotan hameen alkua aloitin neulomaan samaisesta lehdestä peräisin olevaa tunikaa. Ohjeen mukaista Tennesseetäkin löytyi. En tiedä täsmääkö muilla ohjeiden silmukkaluvut omaan käsialaan mutta minulla ei ainakaan. Ihmettelin itsekseni miten paljon pitäisikään silmukoita luoda kun mallin päällä vaate ei näytä isolta. Aloitin kuitenkin oman koon mukaisesti. Neuloin viitisen senttiä ja mittasin. Vaikka ajatus oli tehdä ilmava tunika ihan niin ilmavaa kuin siitä olisi tullut en tahtonut. Vähensin mallikertoja muistaakseni kolme ja nyt alkaa olla sopiva. Olisin voinut mikäli olisin ajatellut hetken kauemmin tehdä tämän pyörönä. Ehkä en ole vielä riittävästi ommellut saumoja etten automaattisesti niin tee.  Vielä en tiedä teenkö tästä tunikan vai hameen. Jää nähtäväksi kunhan vielä jonkun matkaa etenen. Se on sitten keltainen jos vaikka joku miettii väriä. Väri tuntuu oudolta puettavaksi, en muista milloin minulla olisi ollut keltaista vaatetta vapaaehtoisesti puettuna päälle, joskus aiemmin töissä sain riittämiin pitää tipivarusteita.

keltainenthtsirp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *