20 x 20

Toissa iltana pätkyttelin 3 mm:llä koukulla koko kerän, 42 g, jotain puuvillalankaa. Vähän meinaa olla kätöset kipiänä, siitä kun on aikaa kun olen viimeksi virkkaillut. Langassa ei ole koskaan ollut vyötettä, kuten ei usein kirpparilangoissa ole. Hieman se harmittaa kun olisi kiva tietää mitä lankaa sitä suihkii menemään. Kyllähän tuo monta vuotta viettikin lekotellen tyytyväisenä lankalaatikossa. Hyvä ettei jo ilkkunut “et keksi mihin käytät minut”, mutta tiesin että jonain päivänä keksin. Tämä oli oikeastaan harha-askel kun katselin lankaa sukkiin, en tiedä miksi nyt olisi hinku neuloa ohuet sukat etenkin kun olisi tarkoitus saada kankaita vähemmäksi.

vihreapatalappu

Oli niin kiva malli että piti tehdä toinen heti perään. Pitkään on monet puuvillalangat lojuneet laatikossa. Niitä kun on niin pieniä määriä ettei mukamas tahdo saada mitään järkevää, niin olen kuvitellut, kumma vaan että kaksi patalappua on tehty ja vielä saa monta lisää. Seuraavat värit valikoitui ajatuksella mahdollisimman-paljon-valmista. Enpä olisi uskonut että näistä…

 nelivaripatlap

…voi saada ihan kivan näköisen patalappusen. Nämä on jotain iänikuisen vanhaa Novitan Blue puuvillalankaa. Lanka on edellistä vähän jyräkämpää tavaraa kun koukku piti vaihtaa 3,5 mm:ksi. Kulutusta tuli 52 g:n verran.

nelivaripatalappu

4 thoughts on “20 x 20

  1. Ah ku nätin! On kyllä kiva malli. Mä haaveilen uudesta keittiöstä johon sais patalaput nätisti esille roikkumaan. Toki sille uudelle keittiölle on muitakin kriteereitä xD mutta mä vaan nyt näen ne jotku hienot itse tekemät patalaput roikkumassa hienoa seinää vasten.

  2. Kiitokset kehaisuista. Minut yllätti se ettei lappusen tarvitse olla paksu estääkseen kuumuuden siirtymisen sormiin. Vihreä on nimittäin aika ohut ja ellei puolta tuntia pitele kuumaa peltiä käsissään niin ei tosiaan ole palovammoista vaaraa.
    Monica, eikös uuteen keittiöön pidä ostaa uudet koneet ja uusi astiasto ja muut vermeet 😉

  3. Juuh, mä olenki aloittanu uudesta kylmälaitteesta 😀 Eikä hellaakaan tarvitse uusia. Tekis niiiiin mieli hakea sorkkarauta ja riisua kaapistot raakalla kädellä alas…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *